Därför ska du använda en fiskekajak

Att fiska från en kajak ger fisket en ytterligare dimension. Det finns olika fiskekajaker att köpa för ändamålet. Om du ska fiska på vintern ställs det dock större krav på säkerheten, fiska bara i förhållanden där du känner dig trygg.

Att fiska är ett stort intresse för många. Det bästa med fiske är att det går att göra året runt. Isarna ligger tjocka på många av Sveriges sjöar men det finns gott om öppet vatten också. På dessa platser kan kajakfiske vara ett både roligt och spännande alternativ. Om du är intresserad av att fiska med kajak kan du kolla in https://www.soderkajak.se/kajak/fiskekajaker som har flera olika fisekajaker.

Välj rätt fiskekajak

Att fiska med en fiskekajak öppnar upp för helt andra möjligheter. Du kan exempelvis fiska i vatten som inte är tillgängliga för större båtar. Det bästa med en fiskekajak är att du kan kombinera lugn paddling med spänningen att kunna få en bra fångst. När du ska fiska med en kajak är det bra att fundera över vad du vill få ut av fisket. Det finns nämligen olika fiskekajaker, mer stabila modeller och smalare varianter. Det finns även fiskekajaker med pedaler. En annan fördel är att du kan göra andra äventyr på vattnet med din fiskekajak och inte bara fiska.

Kajakfiske på vintern ställer högre krav på säkerheten

Fiske från en kajak är en uråldrig metod. Det är dock lite skillnad att fiska på vintern jämfört med sommaren. På vintern är vattnet väldigt mycket kallare. Du behöver därför vidta extra försiktighetsåtgärder för eventuella missöden och olyckor. Tänk alltid på säkerheten först vid kajakfiske på vintern. Ge dig endast ut i väder och vind som du känner dig bekväm med. Du kan alltid ägna dig åt pimpelfiske när du inte kan fiska från din kajak.

Scroll to top