Tips för dig som ska köpa fiskebåt

Är det dags för en fiskeskuta? Eller är det en modernare båt du önskar? När du ska köpa fiskebåt finns det bestämmelser och tips att ta del av. Om dessa kan du läsa här.

En fiskebåt från Ryd ger stora garantier att dina fisketurer utförs på rätt sätt. I deras katalog https://ryds.se/catalog/groups/styrpulpet kan du hitta många styrpulpetbåtar som passar perfekt för fiske.

Engagera alla i ditt köp

Även om det bara är du som gillar att fiska, så ska förmodligen båten vara till för alla i familjen. En fiskebåt med motor passar ju även för att åka ut på öar eller sticka iväg till någon ö-krog och lägga till. Fråga alla i familjen vad de vill ha båten till och kompromissa inför köpet.

Utöver att involvera alla är det också viktigt att titta igenom så många båttidningar och båtmässor som möjligt. Det är bra att jämföra priser och modeller även om en fiskebåt rent generellt inte är att alltför dyrköpt köp. Men en båt är alltid en ekonomisk investering och köper du rätt kan du också sälja med vinst senare.

Stängd eller öppen båt?

En annan fråga som du bör ställa dig är om du vill ha en öppen eller stängd fiskebåt. Om du vet med dig att du fiskar ofta och under alla årstider, ska du kanske satsa mer på en stängd båt eller en båt som går att omvandla från öppen till stängd. En tidig morgon i mars kan vara svinkall och likaså en sen kväll i oktober. Det kan också vara skönt att ha en båt som du kan sova i om du är ute på en längre fisketur. En större båt har också plats för mer fiskeutrustning och extra kläder och redskap som kan vara bra att ha till hands.

Vilken fisk fiskar du?

Detta kanske inte är den viktigaste frågan att ställa sig men om du är van vid att fiska med nät så kan det vara bra att skaffa dig en lite större fiskebåt. Om du däremot bara sitter ute och pimplar torsk, fiskar gädda eller metar abborre, ja då duger en öppen och mindre modell.

 

 

Scroll to top