Packa rätt inför fiskeresan

Fiskeresor blir allt mer populära, framförallt nu i Coronoatider när vi inte kan resa utan får njuta av den vackra natur Sverige har att erbjuda. Är det första gången du ska bege dig ut på en längre fiskeresa är det kanske inte helt lätt att veta vad du behöver packa med dig. Vi går igenom det viktigaste här!

Några saker är givna att packa med sig när du ska ut och bo i naturen Bland dessa saker hittar vi tält, sovsäck och liggunderlag samt eldstål från Criseq så att du enkelt kan göra upp en eld och tillaga fisken du fångar.

Packning för en dagstur vid sjön

fiskSka du bara åka ut över dagen behöver du naturligtvis inte ha mängder med packning. Det du kan tänka på då är att klä dig efter väder, ta gärna med en extra tröja om det skulle bli kallt. Ett par extra strumpor är också bra då det finns en risk för att du blir blöt om fötterna. Någon gång under dagen kommer du bli hungrig så det är en god idé att ta med en matsäck. Naturligtvis behöver du även ta med fiskeutrustning!

Packning för en längre resa

Ska du vara iväg flera dagar behöver du självklart ha med dig mer packning. Eftersom du ska bära packningen bör du dock packa så lätt som möjligt. Då det inte finns några garantier för att du får fisk kan du packa med frystorkad mat som inte väger något. Du bör även ha med en bra kniv, ifall du får fisk behöver du kunna rensa den innan den serveras till middag. Andra praktiska saker du behöver ha med dig är diskmedel, påsar för skräp, Ficklampa, toalettpapper och ett första hjälpen kit. Det absolut viktigaste du bör göra innan du åker på en fiskeresa är att läsa på om området du ska till. Efter det är det bara att åka och njuta av naturen!

Scroll to top