Så hittar du rätt fiskebåt

Att fiska är avkopplande och härligt. Vill du ta ditt fiskande till en ny nivå är en fiskebåt att rekommendera. Tänk på att kolla upp båten ordentligt innan du köper den och glöm inte att försäkra båten.

Om du är intresserad av en mer aktiv form av fiske där det blir lite mer fart och fläkt ska du testa att fiska från en båt. Har du ingen båt är första steget att köpa dig en båt. När du köper en båt måste du tänka på en del saker, allt från vilken försäkring du behöver till vilken typ av båt du ska köpa. Om du vill ha en bra försäkring till din båt ska du kolla in www.svenskasjo.se som är specialister på båtförsäkringar. När du tecknar en försäkring ska du vara noga med att läsa villkoren. Det kan vara så att du behöver en tilläggsförsäkring. Det minsta du bör ha är en ansvarsförsäkring.

Välja fiskebåt

Young,Man,Fishing,On,A,Lake,From,The,Boat,AtNär du ska köpa din fiskebåt bör du engagera hela familjen. Ta reda på vad alla har för önskemål och sedan köper du en båt som går i linje med behoven och önskemålen. Vilken båt du bör ha beror helt på vad och hur du ska fiska. En fiskebåt med motor är perfekt att använda för att åka ut till någon ö men om du vill fiska under alla årstider kanske en stängd båt är att föredra. Det kan också vara skönt att ha en båt du kan sova i om du ska ut på en längre fisketur samt laga mat på båten. En större båt är också bättre om du ska fiska med nät. Sitter du och pimplar gädda och torsk kan en öppen båt som är mindre passa perfekt.

Kolla upp båten

När du har hittat din drömbåt ska du tänka på att kolla upp säljaren om du inte köper från en återförsäljare. Be om legitimation och kolla att båten inte är belånad. Kolla även servicehistoriken. Du kan låta en besiktningsman gå igenom båten.

Scroll to top