Sportfiske på schemat

Ska man få en lyckad semester med sportfiske på schemat kommer veckan troligtvis att bli betydligt bättre om man har förmågan och viljan till att vara flexibel och kunna anpassa dagarnas aktiviteter efter bland annat det aktuella vädret. Speciellt om man inte har åkt iväg för att fiska helt på egen hand utan även ska anpassa aktiviteterna efter hela gruppens önskemål.

Men om man vill kolla på fotboll?

Åker man iväg ett helt gäng till ett ställe där det är bra att fiska, kommer resan även att vara trevligare om man ser till att alla som följer med har samma målsättning med turen och dessutom har liknande intressen. För har vissa förhoppningen att kunna vara ute och fiska hela dagarna, oavsett väder, medan andra sätt någon timme vid vattnet framför sig för att sedan kolla på champions league, skapas det lätt konflikter.  Ett misstag att åka iväg med ett alltför blandad gäng är annars en lätt sak man gör en gång, för att efter det inför nästkommande gånger veta bättre.

Är man en person som relativt nyligen förälskat sig i sportfiske, så är det troligt att man ännu inte fiskar på samma nivå som proffsen. Något som gör det extra roligt att kolla på de riktiga tävlingarna, för att lära sig mer och inspireras av dem som kan. Att pimpla har visserligen ett lägre tempo mot det klassiska sportfisket, men kan ändå vara roligt att vara åskådare till om man verkligen har ett stort intresse för all typ av fiske. I slutet av februari kommer det anordnas ett mästerskap för hela norden där den nordiska mästaren i att pimpla kommer att koras.

Scroll to top